maanantai 9. tammikuuta 2012

Sähkötupakan myynti Suomessa tehty täysin mahdottomaksi

Kyllä taas tapahtuu sähkötupakkamarkkinoilla. Juuri kun Suomeen olisi saatu jotain kivaa, niin se kielletään. Sähkötupakkaa ei nyt sitten saa enää markkinoida vuoden 2012 alusta lähtien lainkaan. Joo, kyseessä on vain markkinointikielto, mutta kun asiaa tutkastelee tarkemmin, huomaa että voitaisiin yhtälailla puhua myyntikiellosta.

Välihuomautuksena, että itse olen tupakoinut jo monia vuosia, lähemmäs 8 vuotta. Vaihdoin sähkötupakkaan kolme vuotta sitten ja sillä tiellä olen pysynyt. Itseäni tämä markkinointikielto ei henkilökohtaisella tasolla haittaa, tilaan kyllä sähkötupakkani muualta, sillä käytän nikotiinipatruunoita, mutta ihan periaatteesta ärsyttää tämä Suomen politiikka.

Sähkötupakkaa ei siis saa jatkossa markkinoida Suomessa. Suomeen oli perustettu muutamia ihan ok sähkötupakkakauppoja ja nyt näiden toimintaa on vaikeutettu huomattavasti. Nettisivuilla saa toki MYYDÄ sähkötupakkaa, mutta sähkötupakkabrändiä, tuotenimiä, hintoja ja kuvia ei saa mainita. Toisin sanoen jatkossa näet seuraavanlaisia sähkötupakka"mainoksia": Tilaa X tuote hintaan X. Siinäpä sitten voi itse kukin arvailla mitä on tilaamassa.

Noh, uskon että tähänkin löytyy ratkaisu. Aina voi siirtää bisneksen ulkomaille, jossa eivät Suomen lait hetkauta. Uskonkin, että muutama yrittäjä lähtee tälle tielle. Saa tosiaan nähdä miten tätä markkinointikieltoa noudatetaan. Itse luulen, että tähän uuteen muutokseen ei suhtauduta ihan niin lainkuuliaisesti kuin luulisi.